Várandós Aktívmami
Aktívmami Várandós Fitness

Aktívmami Várandós Fitness-AVF
Várandós Aktívmami
(Terhestorna)

Az Aktívmami várandósoknak szóló órája, egy kifejezetten aktív óra azoknak a kismamáknak, akik a babavárás alatt sem szeretnének lemondani a pörgős, dinamikus mozgásformákról.

Az egyik fő szempont a helyes testtartás tudatosítása, hiszen a pocak növekedésével, a test súlypontja is folyton változik, a tartásunk is átalakul.
A testtartással sokat foglalkozunk az órán, és ezt az órai gyakorlatokon túl kiterjesztjük a mindennapok mozgásaira is, hiszen a gyakorlatok során beállított testhelyzetek sokszor visszaköszönnek a hétköznapokban is.
A torna nagyon jó hatással van a szívre és az érrendszerre, a hát és derékfájásra és segít megelőzni a visszértágulatot is.

Intenzívebb blokkal fokozzuk a vérkeringést, ami jót tesz a mamának, a babának és a lepény vér- és tápanyagellátásának is.
A mozgásanyag nagy részét a gerinctréning gyakorlatai alkotják, de az izmok megerősítésén, kimozgatásán, nyújtásán, és a csípőmobilizáláson túl nagy hangsúlyt fektetünk a várandósok testi-lelki felkészítésére, így lett a foglalkozás másfél órás.

A mozgásos részt követően nagyon fontos technikákat tanulunk, többek között a helyes légzéstechnikát, ami majd a szülés során nagyon hasznos lesz, hiszen ezzel csökkenthető szülési komplikációk esélye, akár a vajúdás idejét is lerövidítheti, és egy szép szülésélményhez segíti hozzá a kismamákat.  
Az óra végi felkészítő rész anyaga változatos, a légzésen kívül foglalkozunk a gátizmokkal és a lélekkel is, hiszen mindkettő igen fontos, de tanulunk további technikákat is, amelyek vagy a felkészülésben, vagy majd a vajúdás alatt lesznek segítségünkre.