Hordozós Aktívmami bemutató - Paleország fesztivál

2014.06.02

Május végén, de igazi nyáridőben került megrendezésre az első Paleország Fesztivál, ahol a természeti népekhez hasonlóan táplálkozó "paleós tudatúak" :) először fesztiválozhattak együtt.

Érdemes volt ellátogatni a rendezvényre azoknak is, akik tudatosan, de másképp táplálkoznak, mert igazán sok látni és kóstolnivaló volt mindenfelé. Szerencsés egybeesés, hogy a MOM Kultúrban működő biopiac épp egyidőben várta a szokásos látogatóit, így végeredményben igen gazdag kínálat sorakozott az egészséges életmóddal foglalkozók és a vásározók előtt.

Szintén véletlen és sorsszerű egybeesés, hogy épp Gyermeknap előtt került megrendezésre a fesztivál, de az már cseppet sem volt véletlen, hogy igen színes program várta a gyermekeket és a gyermekes családokat.

Paleos, nem paleós, bio, nem bio, mindannyian családban élünk, és gyerekekkel együtt bizony nehéz még egy áltagos bevásárlás is. A szervezők rendkívül ügyesen felismerték, hogy vidám gyerekprogramokkal egész nap éberen tarthatják a gyerkőcöket és közben a család nézelődhet, vásározhat, kóstolhat, ismerkedhet. Bizony bejött a terv, még késő délután is ott pörögtek a legkitartóbb apróságok a Cimbaliband zenéjére.

A szabadtéri színpad nyitó programja az Aktívmami Mozgásrendszer Kangaroo-Fitness bemutatója volt.

A közel 10.00 órai kezdés kissé korainak bizonyult, az anyukák sorra futottak be, a bemutatót így kicsit késve tudtuk megkezdeni. Sajnos így is voltak, akik nem értek oda, de tanultunk belőle, legközelebb későbbi időpontot kérünk.

Már a bemelegítés alatt csatlakoztak a kezdő csapathoz újabb anyukák, és olyanok is akadtak, akik nagyobb gyerekkel érkeztek és a tornát együtt csinálták velük. Egy eszközös variációt mutattunk be, kislabdát, azaz body ballt használtunk.

Várható volt, hogy a sok színes labda vonzza majd a kicsiket, és valóban hamarosan igazi gyereksereg szaladgált a tornázók között. Voltak, akik bohóckodtak, mások passzolgatták a labdát, de többen beálltak tornázni, és igen ügyesen utánozták a mozdulatokat, nagyon jó volt mindezt látni!

Közben a körülöttünk nézelődő családok és apukák is elismerően nézték az együtt mozgó babákat és mamákat és persze a babák most is sikert arattak, mint mindig.

Nekem személy szerint a hordozók/hordozókendők sokasága is tetszett, ahányan voltunk annyi féle eszközzel és kötési móddal képviseltettük magunkat.

A rendezvényre egyébként is jellemző volt, hogy rengeteg baba nézelődött vagy szunyókált valamelyik szülőjére rögzítve. Ez is megerősítette bennem azt a nézetet, miszerint a tudatosan táplálkozó szülők a gyereknevelésben is sokkal tudatosabbak, a kötődő nevelés és a hordozás is ismertebb, szinte magától értetődő.

A késői kezdés miatt kicsit le kellett csípni a bemutató tervezett hosszából, így két nehezebb blokkot elhagytam a végéről, amit szerintem senki sem bánt. Őszintén szólva - már utaltam rá, hogy igazán jó időnk volt - a tűző napon tornázni 25 percet legalább olyan megerőltető, mint a hűvös teremben 45 percet. Elfáradtunk, kimelegedtünk, de jól éreztük magunkat!

Felkonferálták utánunk a következő fellépőt, és a családok, gyerekek és anyukák a Katáng zenekar vidám műsorán pihenhették ki magukat a kevéske árnyékba húzódva. És jöhetett a hűs paleofagyi!! :)