Blog
Programjainkról, eseményekről, újdonságokról

Köszöntelek az Aktívmaminál!


Szia!

Szmrecsányi Zsuzsi vagyok, az Aktívmami Program és Akadémia vezetője, létrehozója, tulajdonképpen az Aktívmami anyukája.

Küldetésem, hogy mozgásra, tudatos gondolkodásra és életmódváltásra ösztönözzem az anyukákat, hogy ezzel, magabiztosságot és önbizalmat csempésszek az életükbe. Ezzel szeretném teljesebbé varázsolni a mindennapjaikat, hogy szebben és örömtelibben élhessék meg a világ legszebb dolgát, az anyaságot.


Az oldal felújítása miatt az írások nagy része jelenleg nem olvasható. Feltöltésük és közzétételük folyamatban van! Köszönjük a türelmed!


Máté születéstörténetét elkezdeni nem is olyan egyszerű feladat.
Kezdhetném akár onnan is, akármilyen mókás is elsőre, hogy 1976 nyarán megszülettem...
Hiszen ma már tudjuk, hogy saját születésünk története rányomja a bélyegét arra, hogy hogyan viszonyulunk a szülés/születés témához. Édesanyánk, amikor csupa jószándékkal gyakorta elmeséli...

Idén, 2014 március 8-án szombaton a babamama.info és a budakalászi Faluház különleges programmal lepte meg a hölgyeket. Igazán egyedi esemény volt, ahol szinte minden jelen volt, ami a nőket és édesanyákat érdekelheti.

Aznap már rutinosan mentünk reggel a kórházba a reggeli vizsgálatra. Mivel pár nappal a kiírt dátum (október 12.) után jártunk, már kétnaponta menni kellett. Ott volt nálunk minden felszerelés a szüléshez, és a kórházban töltendő napokra, de ez sem volt extra, hiszen ott volt velem/velünk már körülbelül két hete.

Szóval elfolyt a magzatvíz egy márciusi reggelen, kbé 8 körül. Bementünk a kórházba szépen nyugodtan, elmondták ezerszer szülés-felkészítőn, h nem kell rohanni. Megvizsgáltak és még szinte zárt volt a méhszáj ( a cél kbé 4-5 ujjnyi és az, h tűnjön el a méhszáj teljesen). Szóval én még messze voltam ettől. :) Mondta az orvosom, h megindítják este...

A napokban hallottam a rádióban: "Én kismama voltam, nem terhes. Igazi áldott állapot." Ez rám is igaz volt. Reméltem, hogy a szülés is hasonlóan jól megy majd. Rengetegszer elképzeltem, hogy hol és hogyan fogok szülni, hogy könnyű, rövid, komplikációmentes szülésem lesz. A vajúdással kapcsolatban csak annyi kitételem volt magammal szemben, hogy ha...

Talán azzal kezdeném az én történetemet, hogy elég rosszul tűröm a fájdalmat és félek is tőle. De mivel igazából nem tudtam elképzelni, hogy pontosan hogyan is fog zajlani a szülés és mit is fogok érezni, ezért különösebben nem izgattam magam miatta.

Keresd korábbi írásainkat, beszámolóinkat!