Aktivmami Hordozós Fitness képzés 2018. június

Szia!

Örülök, hogy itt vagy velem, gondolom azért, mert olvastad az előző levelemet, és érdeklődsz az induló Aktívmami Hordozós Fitness képzés iránt.
Ha mégsem így lenne, azaz, hogy valamiért elkerült volna a korábbi levelem, akkor ide kattintva olvashatod.

A múltkor azzal búcsúztam el, hogy két képzés is indul idén nyáron, augusztusban és most júniusban.
De mielőtt döntenél, nézzünk pár fontos információt a képzéssel kapcsolatban.

> A képzés helyszíne és módja <
A képzésünk kb. egy évvel ezelőtt nagyot változott. Történt ez főként azért, mert többször kerestek meg távoli városokból kisgyerek vagy több kisgyerek mellől, és egyszerűen nem tudta a jelentkező megoldani így a részvételt. 

Így eddig minden képzésről maradtak ki olyan érdeklődők, akik a távolság miatt nem tudtak részt venni a képzésen, vagy a gyermekük betegsége miatt maradtak távol. Bosszantó, ha egy ilyen apróság, mint a távolság, vagy egy váratlan betegség tart távol attól, amit szeretnél.

Gondolkoztam, hogy tudnám megoldani, hogy távoli városokból is, és akkor is részt vehessetek a képzésen, ha valami váratlan esemény közbeszól, vagy ha csak az tart vissza, hogy egy-két-három vagy akármennyi kisgyerkőccel vagy otthon, és nem tudnád őket kire bízni.
Igen, igen, tudom, hogy az eddigi képzéseket is gyerekbarát helyszínekre terveztük és voltak is, akik hozták magukkal a gyermeküket. De azért valljuk be, egy folyton csínytalankodó kisördöggel vagy két, négyfelé szaladó gyerkőccel igen nehéz odafigyelni.
A tapasztalatom az, hogy az intenzív két napos képzési hétvégékről azok, akik gyermekkel érkeztek, úgy mentek haza, mint akit 3x kicsavartak, aztán lefuttattak velük egy maratont... Ááááá... Ez egyáltalán nem is vicces! :)

Aztán éppen kedvenc coach-ommal beszélgettem skype-on, amikor belémhasított a gondolat, hogy ha mi a távolság áthidalása érdekében interneten találkozunk, akkor ezt meg tudom tenni veletek is. Persze csak részben, hiszen személyes találkozásra mindenképpen szükség van a gyakorlat miatt, de így jóval kevesebbszer.

A régi képzési rendszer a hagyományos megoldásokra épült, azaz három teljes és intenzív hétvégén azaz három teljes szombat-vasárnapon találkoztunk a leendő oktatókkal.
Ezeken az intenzív hétvégéken kora reggel találkoztunk, este fejeztük be a tanulást. Mindenki édesanya, vagy ott próbálta megfelelően ellátni anyai teendőit, vagy időnként fogadnia kellett az aggódó vagy már pánikban lévő apukák telefonjait (egyébként tényleg volt az utóbbira is példa). Ezen kívül tartanunk kellett szüneteket, hogy együnk-igyunk, mosdóba menjünk, az elmélet alatt átmozgassuk magunkat, és folyamatosan figyelembe kellett venni azt, hogy az aznapra előírt viszonylag nagy mennyiségű anyagot ne csak leadjuk, hanem a résztvevők meg is értsék, a kérdéseiket is feltegyék és mindezzel együtt beleférjünk a két napba.

Mert két nap reggeltől estig nagyon hosszú idő, ha távol vagy a családodtól, de igen rövid ahhoz, hogy valami merőben új dolog igazán megérkezzen és beépüljön.
Szóval, igen az első újdonságunk, hogy az elméletet teljes egészében, és a gyakorlatot részben skype-on fogod tanulni. Így megspórolunk neked egy csomó időt, pénzt és energiát, amit az utazással töltenél és az ahhoz fűződő kellemetlenségekkel, mint a teljes hétvége megszervezése a tanfolyamon a gyerekkel vagy annak a megoldása, hogy ki és hogyan oldja majd meg a család életét amíg te távol vagy tőlük.
Nem maradsz le semmiről, ha megbetegszel, vagy ha valami mégis közbejön.

Az órák csoportosak lesznek, tehát ugyan úgy megismeritek majd egymást. Ugyan úgy hétvégéken találkozunk, de nem leszel elszakítva a családtól, és nem egy teljes napot, csupán a reggelből vagy a délelőttből kell pár órát a tanulásra szánnod.
A menetrendet az induláskor kapja majd meg minden résztvevő, és ha olyan esemény szólna közbe, ami miatt az órán nem tudsz részt venni, akkor sincs semmi baj, hiszen minden órának tervezünk ismétlést, ahol azok vehetnek részt, akiknek valami gondjuk volt az anyaggal, vagy akik nem tudtak részt venni.

Természetesen a gyakorlati anyag gyakorlása végett muszáj személyesen is találkoznunk, erre viszont elegendő lesz 3x fél nap, egy közösen leegyeztetett szombat vagy vasárnap délelőtt.
A gyakorlati helyszínünk Budapesten van, az egyetlen budapesti táncművészeti gimnázium a partnerünk, amire nagyon büszke vagyok. 
Az iskola pontos címe, hogy ezzel is tudj tervezni: Budapest, XV. Sződliget u. 24-30, (Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium)

Összefoglalom tehát, hiszen itt a nagy lelkesedésemben észre sem vettem, hogy már majdnem egy kisregényt írtam neked, de hidd el, nem véletlenül vagyok ilyen lelkes, szerintem igazán nagy áttörés ez az új rendszer, minden résztvevő örömére!

Tehát.
Ami NEM lesz ezentúl:

 • feszített két napos képzési hétvégék, amik után hétfőn teljesen ki vagy csavarva

 • probléma, hogy ez időre mi lesz a családoddal és a gyermekeddel, gyermekeiddel

 • sírás vasárnap reggel, hogy anya megint elmegy

 • idegeskedés, hogy hogy fogom én ezt ennyi idő alatt megtanulni

 • kapkodás a részünkről, hogy az előírt mennyiségű anyagot leadjuk

 • aggódás, hogy haza érsz-e fürdetésre

 • a tipikus vasárnap délutáni agyfáradtság, amikor azt érzed, hogy képtelen vagy tovább figyelni és nem tudsz semmit...


Amire számíthatsz:

 • nyugodt hétvégék, mert még a személyes gyakorlati alkalmak is csak egyszerre egy napot vesznek majd igénybe

 • költséget, idegeskedést és utazást spórolhatsz meg

 • az otthonodban, kényelmes környezetben tanulhatsz

 • több időd lesz megtanulni, megérteni az anyagot és feltenni a kérdéseidet

 • akármilyen távol is élsz, probléma nélkül vehetsz részt az órákon

Ehhez mindössze csupán internet kapcsolatra lesz szükséged, egy webkamerára, hogy lássuk egymást és a skype programra.
Ez megvan? Akkor ennyi!

Egyelőre ezekkel a szuper hírekkel búcsúzom, de figyeld a postaládád, mert hamarosan újra jelentkezem a további hírekkel!

Addig is, vidám, aktív napokat kívánok! 


Szmrecsányi Zsuzsi
~~~~~~~~~~~~~~~~~
az Aktívmami anyukája